Onze vereniging

 

De afdeling Bergen op Zoom is één van de vele afdelingen in Nederland die samen de Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken vormen,

Onze afdeling is opgericht op 9 mei 1941. Wij zijn met een actieve afdeling met ruim honderd enthousiaste leden, instructeurs en lotusslachtoffers. Wij zetten ons vol overgave in voor dat waar EHBO voor staat: bijstand en eerste hulp verlenen aan personen waar dat nodig is. Deze hulp kan variëren van geruststellen en het plakken van een pleister tot het waarschuwen van professionele hulpdiensten en reanimatie.

Om dit verantwoord te kunnen doen geven wij naast de basis opleiding EHBO en de hiervoor benodigde herhalingslessen, ook meer gerichte opleidingen zoals EHBO aan kinderen of eerste hulp bij sport- en wandelletsels. Ook organiseren wij regelmatig grote oefeningen en hebben we jaarlijks een lezing van een arts.

Wij zetten ons onder andere in bij evenementen en gebeurtenissen in en om Bergen op Zoom. Zo staan wij elk jaar klaar om hulp te verlenen bij onder andere de carnaval (vastenavend), de avondvierdaagse, Jazzweekend en Beachvolleybal.

 

Het bestuur

Carla Sperling - de Wit
Voorzitter

Ydo J. Bakker
Penningmeester

Geraldine Zito
Secretariaat

Christiaan Nieuwlaat
Dienstencoördinator

     Astrid Beyersbergen van Henegouwen

Materiaalcoördinator

Sjoukje van den Berge

Materiaalcoördinator + tweede secretaris

Marco Jong

PR, Websitebeheer en Materiaalcoördinator

Bas Slaats

PR en Websitebeheer

Onze instructeurs

Anton Moerenhout

Carla Sperling - de Wit

Karin van Keulen


Onze Lotusslachtoffers

Anton Moerenhout

Carla Sperling - de Wit

Hans Huybregts

Nicolle Jobse